Marta Bono Mira és diplomada en fisioteràpia per la Universitat de València (1992-1995)En 1997 comença els seus estudis de postgrau de fisioteràpia manual osteopàtica a l'Escola d´ Osteopatia de Madrid (Universitat d'Alcalà d'Henares). Aquests estudis conclouen l'any 2002 amb l'obtenció del Títol d´Osteòpata C.O. Posteriorment, a setembre de 2005 obté el títol d´Osteòpata D.O. després de la lectura de la tesi "Efectes de la manipulació de D6 sobre la xifra de glucèmia en pacients diabètics". Des d´aleshores forma part del Registre d'Osteòpates Fisioterapèutes d'Espanya (R.O.F.E., www.rofe-do.com ).

Ha rebut una beca "Intercampus" de cooperació amb Iberoamèrica (Perú) i ha treballat en centres especialitzats dependents de la Conselleria de Sanitat i Benestar Social de la Generalitat Valenciana.Des del curs 2004-2005 forma part de l'equip de professors de l'Escola d´Osteopatia de Madrid, impartint cursos per les diferents seus que l' EOM té a Espanya, Portugal i Itàlia (www.escuelaosteopatiamadrid.com).S'especialitza mitjançant diferents cursos en el tractament osteopàtic de nadons i xiquets, entre altres amb Claudine Ageron i Agnés Pierson. També s'ha format en ecografia múscul-esquelètica així com en la tècnica d'electròlisi percutània múscul-esquelètica ecoguiada.

És Professora Titulada de Violí, el que li ha permès especialitzar-se en el control postural i lesions de músics.Habitualment imparteix cursos de formació en diferents conservatoris de València així com en el Palau de les Arts Reina Sofia dins del programa de cursos de prevenció de riscos laborals per als músics de l'orquestra.